OBAVIJEST- SUBVENCIJE ZA UDŽBENIKE GRADA SAMOBORA

Poštovani roditelji i učenici,

upravo smo zaprimili obavijest grada Samobora o produženju roka za predaju zahtjeva za isplatu jednokratne naknade kupnju udžbenika i drugog obrazovnog materijala (1.000,00 kn) koju prenosimo u cijelosti:

“Poštovani ravnatelji,

kako bi svi učenici, sukladno propisanim kriterijima, uspjeli ostvariti pravo na isplatu jednokratne naknade za kupnju udžbenika i drugog obrazovnog materijala produljuje se rok za predaju zahtjeva, a samim time mijenjaju se i rokovi obrade dokumentacije te same isplate sredstava učenicima koji su ostvarili navedeno pravo.

Novi rokovi su sljedeći:

ROK I NAČIN PODNOŠENJA ZAHTJEVA

Zahtjev se predaje na propisanom obrascu prijave sa svom traženom dokumentacijom do 14. rujna 2022. godine.

 NAČIN ISPLATE

Isplata jednokratne naknade za kupnju udžbenika i drugog obrazovnog materijala provodit će se u poslovnici FINE u Samoboru, Ul. Ljudevita Gaja 2, u razdoblju od 19. rujna do 15. listopada 2022. godine.

Upravni odjel za društvene djelatnosti

Grad Samobor”

Slijedom navedenog obavještavamo sve roditelje i učenike da je potvrde o statusu udžbenika upisanom u šk. god. 2022./2023.  moguće podići od sljedećeg tjedna u UČENIČKOJ REFERADI za vrijeme uredovnog vremena koje je:

PONEDJELJKOM, SRIJEDOM I PETKOM OD 8:00 DO 12:00 H

UTORKOM I ČETVRTKOM OD 13:00 DO 17:00 H.

Također, čim “digitalno” profunkcionira nova školska godine- SVE UČENIČKE POTVRDE će biti moguće pribaviti  i digitalnim (elektroničkim) putem  preko sustava za izdavanje potvrda na poveznici https://potvrde.skole.hr/login koji podatke o učenicima preuzima iz e-Matice.

U sustav se možete prijaviti svojim AAI identitetom (podatci kojima ulazite u e-Dnevnik). U sustav se mogu prijaviti i roditelji svojim pristupnim (ako su evidentirani u e-dnevmiku preko e-Građani) podatcima u sustavu e-Građani (preko Fine, bankovnih tokena) i ispisati vašu digitalnu potvrdu o školovanju.

Nakon prijave u sustav, u padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde.

Na taj način izdane potvrde u potpunosti zamjenjuju potvrdu iz škole u svim pravnim poslovima, pa više nije nužno dolaziti po potvrdu u školsku referadu. Ovako izdane potvrde mogu se spremiti na računalo, slati elektroničkim putem ili ispisivati, ovisno o potrebama.

Odgovori