Predavanje o arheologiji za učenike Srednje strukovne škole i Gimnazije Antuna Gustava Matoša

U srednjoškolskoj dvorani u srijedu, 23. studenog održano je predavanje “Arheologija – znanje iz prošlosti za školu budućnosti” u sklopu istoimenog projekta u suradnji Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Srednje strukovne škole Samobor i Gimnazije Antuna Gustava Matoša.
Nakon uvodnih riječi ravnatelja Srednje strukovne škole Davora Škiljana, predavanje na temu ‘Vučedolska kultura’ održale su dr.sc. Danijela Roksandić Vukadin i doktorandica Slavica Bošnjak.
Predavanje je bilo namijenjeno učenicima Srednje strukovne škole i Gimnazije Antuna Gustava Matoša, s kojima će profesori Matić, Šančić Bradač, Jazvić, Pavelić i Fabek, kao suradnici u projektu, održati odgovarajuće radionice.
Budući da se radi o uspješnoj suradnji različitih institucija našeg obrazovnog sustava, a s ciljem popularizacije znanosti te interdisciplinarnosti i interaktivnosti u nastavi, najavljeno je još ovakvih poučnih i zanimljivih predavanja kao i moguća izvanučionička suradnja u dolazećem razdoblju.

Klementina Šančić Bradač, prof.

Odgovori