Školski božićni koncert

U prepunoj školskoj dvorani svoje su umijeće, pred svojim kolegama, profesorima i ostalim zaposlenicima, pokazali članovi gimnazijske umjetničke radionice profesora Vanje Dražinića. Ovu, programski ne baš tipičnu božićnu priredbu, vodila je Lana J., a u predblagdansku atmosferu publiku su uveli prvašići Dominik Ante S., Janja G., Laura K. i Lovro P. izvedbom ragtime-skladbe Scotta Joplina “Maple Leaf Rag” na klarinetu, violini, klaviru i saksofonu.
Rea I. je, potom, uz klavirsku pratnju Karle K., sigurno i osjećajno otpjevala za izvođače prilično zahtjevnu pjesmu “Caruso” Lucia Dalle, posvećenu poznatom talijanskom tenoru Enricu Carusu. Lana je, osim najavljivanja točaka, hrabro izrecitirala pjesmu Ivana Gorana Kovačića “Mračno doba”, naslovom u suprotnosti s prigodnim blještavilom kojim smo tih dana bili posvuda okruženi. Barbara Ć. otpjevala je svojevrsnu makedonsku blues-pjesmu “Zajdi, zajdi”. U kontradiktornim informacijama o autorstvu ove skladbe, najčešće se spominje Aleksandar Sarievski, iako mnogi izvori tvrde da je riječ o bugarskoj narodnoj pjesmi. Kako god bilo, Barbara je, na svom prvom školskom nastupu, skladbu izvela izvrsno, uz klavirsku pratnju prof. Dražinića.
Nastavljajući u melankoličnim tonovima, Maja Lucija L. otpjevala je “One of Us” grupe ABBA ponovno uz pratnju prof. Dražinića za kojeg, iz kuloarskih priča, saznajemo da iznimno cijeni opus spomenute švedske četvorke.
Rea I. i Nika M. dvoglasno su izvele pjesmu američkog pop-dua A Great Big World “Say Something”, uz pratnju Karle K. na klaviru.
Josipa L. i  band zabavili su nas veselijom izvedbom pjesme “Moja je pjesma lagana” Parnog valjka, a uz Petra i Petra Karla na gitarama, prof. Dražinić dobio je udaraljkaško pojačanje iz nastavničkih redova kad se bandu pridružila Veronika Šindilj, prof.
Tematikom nešto dramatičniju Adelinu uspješnicu “Skyfall”, naslovnu pjesmu istoimenog filma iz serijala o Jamesu Bondu,  otpjevala je Mihaela Pandža uz, pogađate, klavirsku pratnju Karle K.
Nastavljajući u dramatičnom tonu, Nika M. odabrala je i lijepo otpjevala poznati hit Zdravka Čolića “Ti si mi u krvi”, a popratili su je prof. Dražinić na klaviru i Petar Karlo na gitari.
Nina J. pročitala je „Kraljević Marko ukida kontrolne“, šaljiv tekst riječkog autora Daniela Kokića napisan u stilu epskih narodnih pjesama. Budući da kraljević Marko nije ukinuo kontrolne, iz šaljivih program se vratio u tugaljive tonove uz pjesmu “Killing me Softly” u lirskoj izvedbi Ree I.
Pjesmom Roberta Funčića o ljubavi na daljinu “Il treno per Genova” Maja Lucija L. odvela nas je na kraj priredbe, u kojoj se pokazalo da je dobro prepustiti izbor većeg dijela repertoara izvođačima jer su sve interpretacije bile upečatljive i iskrene, uz zanemarive tehničke nesavršenosti.
Čestitke svima koji su sudjelovali! Sretan Božić i sve najbolje u novoj godini!

Odgovori