Natjecanje u poznavanju prometnih znakova

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavilo je poziv za sudjelovanje u Natjecanju u poznavanju prometnih znakova za učenike srednjih škola. Ministarstvo unutarnjih poslova provodi natjecanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i s partnerima na projektu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Cilj natjecanja je, kroz bolje upoznavanje prometnih propisa i pravila, smanjiti stradavanja mladih u prometnim nesrećama. Detalje i načine prijave i sudjelovanja možete naći u priloženom pozivu.

 

Poštovani,

Temeljem pokazanog interesa učenika za sudjelovanjem, kao i ostvarenih rezultata na dosadašnjim natjecanjima u osnovnim školama te probnom natjecanju srednjoškolaca održanom tijekom protekle školske godine, Ministarstvo unutarnjih poslova po prvi puta ove godine organizira i natjecanje u poznavanju prometnih propisa za sve učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Natjecanje se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i tvrtkom Moj Telekom d.o.o. iz Zagreba te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARnet, a sufinancira se sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno općenito povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja mladih u prometnim nesrećama.

Natjecanje će se provesti u vremenskom razdoblju od 1. listopada (od 12.00 sati) do 30. studenog 2018. godine (do 12 sati), uporabnom „Prometne Učilice“, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa. „Prometna Učilica“ prilagođena je uzrastu djece i mladih od 1. do 4. razreda srednje škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje više tematskih cjelina prilagođenih ovoj dobnoj skupini sudionika u prometu.

Učilica je dostupna na Internet adresi http://ucilica.skole.hr . Sadržaji „Prometne Učilice“ dostupni su svima a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu, koju učenici i nastavnici mogu dobiti od administratora imenika u školi. U slučaju da iz nekog razloga ne mogu dobiti korisničke podatke u školi, učenici se mogu sami registrirati na gornjoj web adresi.

Na natjecanju će se vrednovati uspješnost u rješavanju osam ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova.

Za najuspješnije učenike, škole, te za najuspješnije voditelje natjecanja, kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog programa, koje je Ministarstvo unutarnjih poslova nositelj, osigurane su vrijedne i poticajne nagrade, diplome i pohvalnice.

Više o samom natjecanju i nagradama možete pročitati na http://ucilica.skole.hr a na portalu su i detaljna Pravila natjecanja.

Sve dodatne upite vezane za natjecanje možete uputiti putem e maila na adresu prometanucilica@skole.hr na koje služba help deska odgovara radnim danom od 8.00 do 16.30 sati.

Policijski službenici će posjetiti Vašu školu i uručiti Vam plakate koji promiču natjecanje i informiraju učenike o ovom projektu. Stoga slobodni smo zamoliti Vas da plakate postavite na vidna mjesta u Vašoj školi.

Ujedno, pozivamo Vas da potaknete učenike svoje škole na sudjelovanje u ovom natjecanju te osigurate tehničke preduvjete za on-line učenje, vježbu i provjeru znanja u svojim učionicama.

S poštovanjem, Ministar unutarnjih poslova, dr. sc. Davor Božinović

Suglasna Ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak

Odgovori