Reciklasičari za ljepšu našu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost poziva sve škole u Republici Hrvatskoj na sudjelovanje u ekološkom edukativno-glazbenom natječaju „Reciklasičari za ljepšu našu“, koji se organizira u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike.

Ove godine Fond je pripremio posebno kreativan zadatak za sve natjecatelje. Riječ je o izradi glazbenih instrumenata od različitih vrsta otpada: papira, stakla, metala, plastike, tekstila i ostalog. Natječaj se provodi kao jedna od aktivnosti uspostavljanja cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, s ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom. Ovim natječajem želimo ih potaknuti da, putem kreativnog izražavanja, otkriju mogućnosti osobnog doprinosa u sprječavanju nepotrebnog stvaranja otpada i otkriju vrijednosti koje skrivaju stvari namijenjene za otpad.

Sudjelovanjem u natječaju djeca i mladi otkrivaju kolike mogućnosti u sebi kriju stari ili odbačeni predmeti te ujedno razvijaju kreativne sposobnosti. Stvarajući glazbu, a ne otpad, naši budući reciklasičari doprinijet će očuvanju prirode – i sve to za ljepšu našu!

Natječaj traje od 23.4.2018. do 28.5.2018.

Proglašenje pobjednika natječaja objavit će se na Dan zaštite okoliša 5.6.2018. na mrežnim stranicama natječaja www.reciklasicari.zaljepsunasu.hr

Na mrežnim stranicama natječaja www.reciklasicari.zaljepsunasu.hr možete izvršiti prijavu na natječaj te preuzeti zadatke, pravila natječaja i upute za odgovarajuću kategoriju prema dobi:

a djeca nižih razreda osnovnih škola (od 1. – 4. razreda)

b. djeca viših razreda osnovnih škola (od 5. – 8. razreda)

c. srednjoškolci (od 1. – 4. razreda)

Provođenjem zadanih aktivnosti, u suradnji s nastavnicima i profesorima, djeca i mladi mogu na zabavan i kreativan način upoznati važnost gospodarenja otpadom. Skupine i/ili razredi koji se svojim angažmanom i kreativnošću posebno istaknu u izvedbi zadataka mogu osvojiti zanimljive i vrijedne nagrade.

Nagrade

Najboljih 30 radova bit će nagrađeno edukativno-glazbenom radionicom koju će održati tim stručnjaka sačinjen od glazbenih i likovnih umjetnika te gosta/gostiju iznenađenja. Radionica će biti prilagođena dobnoj skupini nagrađenih natjecatelja. Uz zanimljiv i kreativan sadržaj sudionici radionice dobit će i korisne materijale i poklone.

30 radionica za 30 najboljih radova započet će s održavanjem u rujnu 2018. godine, a termini održavanja će se dogovoriti sa školom i organizatorom.

I to nije sve!

30 najboljih radova imat će priliku osvojiti jednu od 3 glavne nagrade:

1. Jednodnevni izlet autobusom u jedan od nacionalnih parkova koji je bliži lokaciji pobjednika (u dogovoru sa školom) uključujući poklon vrećice za prvo nagrađene;

2. Jednodnevni izlet autobusom u jedan od nacionalnih parkova koji je bliži lokaciji   pobjednika (u dogovoru sa školom) uključujući poklon vrećice za drugo nagrađene;

3. Jednodnevni izlet autobusom na seosko gospodarstvo (u dogovoru sa školom) uključujući poklon vrećice za treće nagrađene.

Odgovori