Sudjelujte u nagradnom natječaju povodom Noći knjige 2022.

Pozivamo sve naše zainteresirane učenike da se prijave na nagradni literarno-kreativni natječaj I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom povodom manifestacije Noć knjige 2022. Pravo prijave imaju svi učenici, a mogu sudjelovati s dvije vrste rada – literarnim i kreativnim. Svoje radove učenici šalju knjižničarki Nevenki Fresl u Teams do 6. travnja 2022. godine. Na nagradni natječaj, odabirom stručnog povjerenstva, poslat ćemo tri najbolja rada.

Prema riječima Organizacijskog odbora Noći knjige i Hrvatske udruge školskih knjižničara: “Tema natječaja je u skladu s ovogodišnjom temom Noći knjige – Knjiga kao prostor slobode, a za sam naziv preuzet je prekrasan stih Vesne Parun obilježavajući tako stotu obljetnicu rođenja te naše velike pjesnikinje.
Pjesnici su oduvijek imali što reći na temu slobode, ali oni inspiriraju i podsjećaju i ostale da je dužnost slobodnog čovjeka: da slobodu pretvara u misao, kao što kaže Vesna Parun. Povedimo se za njenim stihovima i slobodu koju imamo pretvorimo u misao, i to misao o čovjeku, misao o ljudskom. Stoga, pišite poeziju, pišite prozu… pišite ono što živite, koristite u punom smislu riječi pjesničku slobodu. Svaka vaša lijepa misao pomaže nam uznemiriti i na dobar način oblikovati ovaj nedovršeni svijet!”
Sve detalje o natječaju pročitajte ovdje.

Odgovori