Preminula Zlatka Močnik, prof.

Prenosimo tužnu vijest da je jučer u 85. godini života preminula naša kolegica Zlatka Močnik, profesorica hrvatskog i njemačkog jezika.
Opraštamo se od drage kolegice koja je najveći dio radnog vijeka provela u našoj Gimnaziji, odgajajući i obrazujući mnoge generacije učenika. Bila je i mentorica mladim profesorima, uvijek na usluzi, nesebično je dijelila svoje znanje. Krasile su je velika ljubav prema poslu, stručnost, profesionalnost i izrazita osjećajnost.

Prošla je brojne promjene u obrazovnom sustavu: prelazak Gimnazije u Srednjoškolski centar “Skender Fabković” pa ponovno razdvajanje na tri samoborske srednje škole u kojima je radila do zaslužene mirovine, krajem devedesetih godina.

Zadnje godine radnog vijeka, provela je vodeći školsku knjižnicu i grupu mladih knjižničara, uvijek nastojeći prenijeti ljubav prema pisanoj riječi i motivirajući brojne učenike za čitanje. Kolege i učenici koji se sjećaju kolegice Zlatke Močnik, slažu se da je bila jedna od profesionalki staroga kova koja je s ljubavlju prenosila znanje mlađim generacijama.

Iskrena sućut cijeloj obitelji i počivala u miru!

Odgovori