Polarni san

U školskoj godini 2017./2018. 3.b razred naše Gimnazije sudjelovao je u projektu Polarni san. Projekt je vodio avanturist Davor Rostuhar. Imali smo priliku informirati se o dalekoj Antarktici i hladnom Južnom polu.
Učenici su čitali zanimljive tekstove o okolišu Antarktike, stanovništvu, njihovim običajima, flori i fauni. Na temelju pročitanih tekstova rješavali su kvizove. Na taj su način pamtili zanimljive činjenice o dalekim polarnim krajevima.

 Valja spomenuti kako je 3.b razred, znajući važnost zaštite okoliša i potrebu recikliranja u okviru spomenutog projekta prihvatio Eko izazov u sklopu kojeg su učenici od starog ormara, malo boje i mašte napravili spremnik za odvajanje otpada. Pri tome im je pomogao ravnatelj škole Franjo Bedeničić, a posebno se u pomoći, realizaciji i izradi navedenog spremnika istaknuo domar Boško Odak, na čemu mu je 3. b razred posebno zahvalan.
3.b razred se nada da će ovim projektom uspjeti probuditi svijest o očuvanju okoliša te poziva sve učenike i djelatnike Gimnazije da sudjeluju u odvajanju otpada i čuvanju okoliša.

Lucija Škiljan i Klara Aščić 3.b

Odgovori