Poziv za prijavu na Malu školu medijacije

Mala škola medijacije se održava u sklopu projekta “(Ne)budi mi (ne)prijatelj!” koji provodi Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u partnerstvu sa Srednjom školom Ludbreg. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Što je Mala škola medijacije?
Mala škola medijacije se održava u Lovranu od 3. do 7. travnja 2018. godine.
Na Maloj školi medijacije učit ćeš o medijaciji, nenasilnoj komunikaciji i tehnikama aktivnog slušanja kroz edukativne radionice koje će voditi naši suradnici iz Hrvatske udruge za mirenje te naši volonteri.
Ukoliko želiš upoznati vršnjake iz cijele Hrvatske, razmijeniti svoja mišljenja o temama Male škole medijacije, pokušati razumjeti druge i drugačije, bit će nam drago ako se prijaviš i pridružiš nam se u Lovranu za vrijeme proljetnih praznika!

Kako se prijaviti?
Za potpunu prijavu, ispuni obrazac na linku: https://goo.gl/NBZsie, mailom pošalji motivacijsko pismo u kojem ćeš nam na jednoj stranici napisati svoju biografiju, a na drugoj stranici analizu na jednu od tema:
1. Medijacija je moja motivacija!
2. Kako (ne)reagirati na nasilje?
3. Jesu li konflikti uvijek loši?
(font: 12)
Uz prijavnicu i motivacijsko pismo, trebaš priložiti i pisanu suglasnost roditelja za prijavu i sudjelovanje na Maloj školi medijacije.

Do kad se mogu prijaviti?
Krajnji rok za prijavu je 11. ožujka 2018. godine.

Kad ću saznati jesam li odabran/a?
Rezultate ćemo ti javiti najkasnije do 14. ožujka 2018.

Tko se može prijaviti?
Učenici i učenice od 1. do 4. razreda srednjih škola na području cijele Republike Hrvatske.

S obzirom na to da je broj sudionika ograničen na 20, provest ćemo selekciju rukovodeći se kriterijima ravnomjerne spolne, geografske i dobne zastupljenosti, a osobito motivacijom pojedinca/ke. Informacije o mjestu održavanja, hotelu, programu i ostalim pojedinostima dobit će oni čije prijave budu odabrane.

Plaća li se sudjelovanje u školi?
Škola je besplatna, što znači da troškove putovanja, hrane i smještaja snosi organizator.

Za sva pitanja, slobodno se obrati na: npc.volonteri@gmail.com ili 01 371 4007.

O organizatorima
Udruga za podršku žrtvama i svjedocima je organizacija civilnog društva osnovana u Vukovaru 2006. godine.
Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je program Udruge koji djeluje iz Zagreba od 2013. godine, a koristi besplatan i anoniman broj za žrtve kaznenih djela i prekršaja 116 006.
Budući da na liniji Nacionalnog pozivnog centra rade volonteri, Udruga ima bogato iskustvo po pitanju rada s volonterima, menadžmenta volontera, kao i edukacija iz područja pružanja podrške žrtvama.
Volontere educiramo i o pitanjima predrasuda, tolerancije te time doprinosimo izgradnji kvalitetnijeg i aktivnijeg društva.

Više o nama možeš saznati na:

  • www.pzs.hr
  • Facebook: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima
  • Instagram: NPC_116006

Upute za motivacijsko pismo- Mala škola medijacije

Suglasnost za sudjelovanje na Maloj školi medijacije

Odgovori