Kazališna radionica o Držiću

U četvrtak 8. veljače 2018. u školskoj dvorani održana je kazališna radionica o Marinu Držiću za učenike prvih i drugih razreda. Pričajući priču o životu Marina Držića te vremenu u kojem je živio, glumci Kazališnog studija iz Rijeke Darko Kavain i Nerma Kreso-Kavain odglumili su nekoliko poznatih prizora iz Držićeve komedije Skup, a zatim ih analizirali zajedno s učenicima. Vrhunac radionice bila je izvedba prizora iz Tirene u koju su bili uključeni i učenici iz publike. Više o tome možete pročitati u njihovim komentarima.

“Meni se predstava svidjela jer je bila zanimljiva, humoristična i gluma je bila odlična.”

Hrvoje Mikulčić, 2.a

“Kazališna radinica o Marinu Držiću svidjela mi se jer je bila jako smiješna, a i  razjasnila mi je ono što mi o Marinu Držiću prije nije bilo jasno.”

Dino Beribak, 2. a

“Početak mi je bio malo dosadan i naporan pa sam očekivala da će tako biti i do kraja, ali kad su uključili učenike postalo je jako zabavno.”

Dora Šoštarić, 2. a

“Predstava mi se svidjela zato što su gumci jako dobro dočarali radnju “Skupa” i potrudili su se sve nam objasniti. Najviše mi se svidjela izvedba pastorale “Tirena” i, nakon što sam vidjela izvedbu, voljela bih pročitati to djelo.”

Leona Habčić, 2. b

“Predstava mi se svidjela jer je bila realna, kao da se sve to događalo baš tamo i kao da nije gluma. Glumci su odlično glumili i svidjelo mi se što su nam objašnjavali sve što se događa i odgovarali nam na sva naša pitanja. Također mi se svidjelo što su naši kolege, učenici, sudjelovali u glumi.”

Petra Glagolić, 2. b

“Predstava mi se jako svidjela zato što glumci nisu samo došli i odglumili, već su pričali o predstavama, Marinu Držiću, a i nama su postavljali pitanja. Najviše mi se svidjelo to što smo mi sudjelovali i imali priliku glumiti s glumcima. Mogli smo puno toga naučiti i dobro se nasmijati.”

Jurica Matković, 2. b

Odgovori