Riječ – dvije o ovogodišnjoj priredbi gimnazijalaca

U petak, 22. prosinca, u maloj dvorani održana je božićna priredba u kojoj su učenici naše škole  predstavili program koji se sastojao od raznovrsnih točaka pripremanih tijekom prethodna tri mjeseca.

U trajanju od jednog školskog sata mogli smo vidjeti i čuti naše učenike u ulogama voditelja, recitatora, glumaca, svirača i pjevača. Neki su se pritom prikazali u posve novome svjetlu, na način na koji ih nismo navikli doživljavati unutar uobičajene školske svakodnevice. Bilo je zabavno, a učenici i profesori u publici doimali su se zadovoljno. Time smo svečano obilježili kraj prvog obrazovnog razdoblja (nekad se to nazivalo polugodištem) i mogli dostojanstveno otići na zimske praznike. Ali to nije sve! U planu je još jedna priredba početkom travnja, u kojoj ćemo izvesti dio programa koji nije mogao biti realiziran u ovom terminu jer je zahtijevao više vremena za pripremu. Ujedno bi nas veselilo ako bi nam se priključili učenici prvog razreda, sada kad su vidjeli da se darovitost i rad na onome što čovjeka veseli trebaju podijeliti s drugima i izići na vidjelo, u protivnom se Božji dar niti vidi, niti može iskoristiti, što baš i nije bila Njegova nakana.

Završit ćemo pozivom svim darovitim učenicima koji se bave pisanjem pjesama, književnih tekstova, skladanjem, glumom, plesom i dr. da se pridruže našem radu i druženju te obogate svojim sudjelovanjem naše buduće priredbe sve dok su učenici naše škole, a mogu biti i gostujući izvođači i nakon što odu, takvih slučajeva već je bilo i takve prigode su osobito vesele i zabavne.

Odgovori